בישראל, כפי שאתם מכירים היטב, קיימים מוכרים שיעשו הכל בשביל עוד כמה שקלים, ללא ספק. בוודאות, קיימים מספר לא מבוטל של סוחרים אשר ינסו לעקוץ את הצרכנים, לגבות מחירים יקרים, ולעיתים גם לספק רכבים עם בעיות ותקלות למיניהם. ההמלצה הטובה מכל – סמכו רק על עצמכם. זוהי ההמלצה הטובה ביותר שתפגשו בחייכם, אל תסמכו על סוחרים, בדקו בעצמכם את העסקה. במאמר זה, חברת גרר עוזר מספרת ממה כדאי להיזהר כאשר קונים רכב יד שניה מאנשים פרטיים
קניית רכב יד שניה – ממה הכי כדאי להיזהר?
קניית רכב יד שניה הינה עסקה שבעמדתה נמצאים שני צדדים – הקונה, והמוכר. שניהם יכולים להיות צרכנים מהמניין, או לחלופין המוכר יכול להתברר כסוחר רכבים עצמאי או פרטי. העסקה איננה זולה ובה קיימים הרבה סיכונים, לדוגמא: גניבת זהות הרכב, הרכב נגנב ונמכר לא בחוק. לפיכך, על מנת להימנע מעסקאות מפוקפקות וחשדות, כדאי לנקוט באמצעי זהירות חשובים.
אז ממה הכי כדאי להיזהר? מהם אמצעי הזהירות החשובים ביותר? הנה כמה דברים שניתן לעשות:
- בדקו (ואמתו) את הפרטים המדויקים של הרכב – גניבת זהות הרכב הינה פעולה שהרבה גנבים משתמשים בה במטרה למכור את הרכב בצורה לא חוקית ומהירה. היו סבלניים, יש הרבה מה לעשות. במטרה להימנע מגניבת זהות, יש לוודא את הנתונים. בדקו והצליבו בין תעודת הזהות והכתובת של המוכר לבין הרישיון אשר משויך לרכב הנוכחי. במקרים אחרים, אם מדובר בעסקה שבעל הרכב אינו נוכח בה, בקשו הצגה של ייפוי כוח, מסמך כתוב וחוקי.
*במקרים של ייפוי כוח, בדקו מהו הקשר בין מיופה הכוח לבין המוכר, צרו קשר עם המוכר. - הימנעו מרכישה של רכב שבעליו הנוכחיים די טריים – קניית רכבים יד שניה כרוכה בהמון סיכונים אפשריים. אם בעליו הנוכחיים של הרכב די טריים וחדשים, זוהי נקודת הזהרה. אם הרכב נרשם לפני זמן קצר מאוד על ידי בעלים חדשים, ייתכן שמדובר בהונאה. ברוב המקרים, צרכנים וסוחרים פרטיים לא ימכרו רכב שרכשו ממש לאחרונה, ללא צל של ספק.
- בחנו את העסקה והתייעצו עם גורמים מקצועיים – בישראל, הרבה מאוד עסקאות חשודות יכולות להיווצר. במטרה להימנע מעסקה חשודה, וודאו את הנתונים, את פרטי הרכב, וכמובן את העסקה הסופית. אם העסקה נראית מעט חשודה, וותרו על זה. גם אם קיים סיכון של 1% זה פשוט לא יהיה שווה את זה. התייעצו עם גורמים מוסמכים ומקצועיים לגבי העסקה.
- בדקו את הרכב במוסכים פרטיים או מורשים – לפני הסכמה ואישור העסקה הסופית, כדאי ומומלץ לאמת את דבריו של בעל הרכב לגבי התקינות המלאה. ניתן לעשות זאת באמצעות בדיקה מלאה של הרכב במוסכים פרטיים או מורשים. אל תסתמכו על מקומות שבהם המוכר הציע, בדקו את הרכב במקומות הנכונים, במקומות האמינים והמוסמכים ביותר.
- בדקו שהרכב לא משועבד או מעוקל – הרבה מאוד צרכנים נקלעים לחובות והתחייבויות. לפיכך, חלק מהרכוש עלול להיות משועבד או מעוקל באופן זמני או סופי, למשל – הרכב. הרכב הפרטי מהווה נכס חשוב, ולכן הוא עשוי להיות מעוקל או משועבד. במעמד הקנייה, או לאחריה, וודאו שמדובר ברכב תקין, ללא שעבוד עיקול נוכחי. ניתן לעשות זאת באמצעות פניה אל משרד הרישוי, כדאי גם לאמת את הנתונים בצורה ישירה.
כאשר אתם קונים רכב יד שניה, זכרו: מדובר בעסקה לא בטוחה יחד עם המון סיכונים אפשריים. אלה הם חמשת הדברים שכדאי להיזהר מהם וליישם אותם במעמד הקניה הנוכחית. לא חסרים גנבים, נוכלים, או אנשים שמנסים לעקוץ. בחנו את העסקה, את הנתונים והפרטים, ובחרו חכם ונבון. קניה מקונה פרטי בצורה אקראית, ללא בדיקות והתייעצות, עלולה להוביל לעסקה מפוקפקת מאוד.
מהם הסימנים הטובים שהופכים את העסקה לבטוחה יותר?
עד כה, הצגנו עבורכם את אמצעי הזהירות שבהם תוכלו להימנע מעסקה מפוקפקת ולא ראויה. כעת, הגיע הזמן להבין מהם הסימנים שהופכים את העסקה לבטוחה ואמינה הרבה יותר. אז מהם הסימנים שיוכיחו שמדובר בעסקה טובה וכשרה? הנה כמה סימנים טובים ומצוינים: הראשונה, הפרטים והנתונים של בעל הרכב תואמים לפרטים של הרישיון במשרד הפנים.
השנייה, הרכב עבר בדיקה קפדנית במוסך פרטי או מורשה. השלישית, המוכר לא מראה אף סימן של התנגדות, מספק את הנתונים המלאים בצורה ישירה וללא חשדנות. הרביעית, נסיעת המבחן צלחה בצורה מושלמת. החמישית, המוכר מראה התעניינות למכירת הרכב, הוא שקוף ואמתי לכל אורך הדרך. אלה הם חמשת הסימנים הבסיסיים ביותר אשר יספקו לנו עסקה בטוחה, אמינה, וישרה.
שימו לב: עסקה טובה מידי יכולה להיות גם חשודה. לפיכך, כדאי להתייעץ עם מוסכים פרטיים, חברים או משפחה, או גורמים מוסמכים. מאמר זה אינו תחליף לייעוץ מקצועי ומקיף.
לסיכום ובשורה התחתונה – מה למדנו?
במאמר זה, חברת גרר עוזר הציגה עבורכם את כלל הסכנות בקניית רכבים יד שניה. בנוסף, צוות המומחים שלנו סיפק לכם את התשובות והדברים שניתן לעשות במקרים של עסקה חשודה. ומהצד השני, למדנו מהם הסימנים שהופכים את העסקה לחיובית ובטוחה הרבה יותר. ואם זאת, עסקה שמצטיירת כטובה מידי הופכת להרבה יותר מסוכנת. לסיכום, במעמד הקניה, יישמו את כללי הזהירות, בחנו באמצעים הנדרשים, ובקשו ייעוץ מקצועי מגורמים מוסמכים ומקצועיים בתחום.
מכאן הבחירה נמצאת בידיים שלכם, מקווים שהצלחנו לספק את התשובות הטובות מכל.